Програм обележавања 56 година постојања Центра за социјални рад „Солидарност“

Петак, 6-8.октобар 2017.године:
Едукација стручних радника за примену акредитованог програма – „Услуга смештај у другу породицу за одрасле и старе“
Програм је намењен професионалцима у центру за социјални рад и јачању њихових компетенција за обезбеђивање квалитетне услуге смештаја у другу породицу за одрасле и старије особе ( концепт услуге, избор породица, процена компетенција породица, планирање у услузи исл.).

Поред стручних радника Центра у Крагујевцу, обуку ће похађати и стручни радници из 10 околних центара за социјални рад. Након реализоване обуке, Центар ће започети са реализацијом услуге, обзиром на то да су из године у годину све веће потребе за збрињавањем остарелих особа без адекватне бриге и неге сродника а да су смештајни капацитети установа социјалне заштите недовољни.

Субота, 14.октобар 2017.године у 11 часова, у простору локалне управе, сала 105 планирано је оджавање
завршне конференције на пројекту „Повратак за будућност“, који је реализован у више фаза од 2004.године, до данас. Пројекат је реализовала америчка организација World Wide Orphans Faundation. Циљ пројекта био је пружање подршке
деци без родитељског старања из Дечјег дома „Младост“ у стварању аутентичног идентитета и креирања сопствене будућности. Пројекат је подразумевао прављење
мозаика животних прича младих. У овом пројекту учествовало је 24-оро тинејџера.

По затварању Дечјег дома „Младост“, Организација је наставила са пројектом, кроз финансирање школовања деце. Захваљујући средствима организације, петоро младих је завршило школовање, од којих је четворо стекло факултетско образовање.

На завршној конференцији ће присуствовати млади коjи су учествовали у пројекту као стручни радници који су били подршка у реализацији активности и други експерти у области заштите деце и младих.