Помоћ домаћих компанија и међународних институција корисницима социјалне помоћи у Крагујевцу

Током трајања пандемије Корона вируса, током протеклих месеци, један број компанија, домаће и међународне организације, обезбедиле су  пакете са основним животним намирницама за најугроженије грађане Крагујевца, кориснике новчаних помоћи Центра за социјални рад „Солидарност“. Захваљујемо се свим компанијама и организацијама које су испољиле солидарност и одговорност на делу!

КОМПАНИЈА MOZZART, Април, 2020
U okviru velike akcije donacije paketa pomoći najugroženijim sugrađanima usled pandemije korona virusa, koju regionalni lider industrije igara na sreću realizuje po celoj Srbiji, volonteri Mozzarta su podelili  400 paketa paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima korisnicima novčanih socijalnih pomoći sa područja grada Kragujevca.

Фонд Уједињених нација за становништво (UNFPA) са седиштем у Србији
Током априла 2020.године,организација је  испоручили  150 хигијенских  пакета  за старије особе са подручја Крагујевца.

МЕЂУНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЈА UN WOMEN, је током јуна месеца обезбедила 54 пакета  за социјално угрожене жене-жртве насиља .

ДОБРОТВОРНА ФОНДАЦИЈА СПЦ “Човекољубље, јун  2020.
Добротворна фондација СПЦ “Човекољубље“ обезбедила је 160 пакета помоћи за угрожене Крагујевчане са  градског  и са сеоског подручја. Реч је о хуманитарној помоћи коју финансира Влада Швајцарске кроз пројекте Фондације, а диструбуирају се у сарадњом са локалном самоуправом и Центром за социјални рад „Солидарност“. Пакети помоћи су уручени породицама које имају старије чланове, чланове са хроничним болестима и које су у ризику од бескућништва, а у повећаном су ризику од заразе вирусом ЦОВИД 19. Пакети помоћи садрже храну, средства за хигијену и одржавање простора.