Стручна пракса за студенте/киње социјалног рада

Дана 07.03.2023.године ВД Директор Предраг Ивковић и колегиница МА Марија Петровић су учествовали у представљању могућности за реализацију стручне праксе студената и студенткиња социјалног рада и социјалне политике на Факултета политичких наука у Београду.

ВД Директор Предраг Ивковић је студентима друге године, за које је предвиђена стручна праска у Центрима за социјални рад, отворио врата Центра и пожелео добродошлицу уколико се одлуче да праксу реализују у нашој институцији.

МА Марија Петровић представила рад Центра за социјални рад и упознала студенте и студенткиње са начином организовања стручне праксе. Истакла је да је стручна пракса у центрима за социјални рад од највeћег значаја за будућу каријеру јер се кроз праксу стичу практичне вештине у стварним ситуацијама, самопоуздање у будућем раду које ће помоћи неискусним социјалним радницима да се осећају сигурније, да се током праксе развија професионална мрежа што је значајно у будућности за различите консултације, савете и подршку. У току излагања Марија је поручила будућим колегама и колегиницама да прате новине из социјалног рада, да се информишу, да буду проактивни када заступају себе и кориснике са којима раде, да у раду буду предани, да се повезују са организацијама цивилног друштва и да се труде да буду ангажовани и током студентских дана.

На крају излагања колегиница је изразила дубоко уважавање и поштовање свих младих људи који су препознали значај социјалног рада и желе да мењају свет на боље.